Pinokio i radost u svakoj školi u Gori

Dom kulture „Gračanica“ u saradnji sa Pozorištem lutaka Niš iz Niša organizuje izvođenje predstave „Luckasti klovnovi“ u OŠ „Nebojša Jerković“ u Ljubovištu u Gori u sredu 29. novembra od 10.00 časova.
Image
Foto: Dom kulture „Gračanica“

Predstava „Luckasti klovnovi“ po tekstu Tode Nikoletića, a u režiji Jelene Đorđević je duhovita, razigrana i raspevana priča o dokazivanju, ljubomori, nadmudrivanju i zaljubljivanju i uči decu prijateljstvu, opraštanju, darežljivosti, nesebičnosti i ljubavi.

U predstavi u jedan mali, čudnovati grad, jednog lepog i čudnovatog dana stigao je najbolji cirkus na svetu „Varijate“ da predstavi svoj neverovatni šou prepun zabave, čudnih likova, neobičnih akrobatskih veština, pevanja, igranja i naravno atraktivnih životinja i sve to pod vođstvom najboljeg klovna na svetu Žužu-a. I sve bi bilo u redu, da u isto vreme, na isto mesto nije stigao cirkus„Balkanika“ pod vođstvom najsmešnijeg klovna na svetu Bizu-a. To dovodi do rivalstva između njih dvojice i oni, sada, moraju da dokažu ko je bolji klovn i ko će ostati da zabavlja publiku. A to će najbolje rešiti takmičenjem u svim onim veštinama u kojima su najbolji.

Nakon predstave će glumci Pozorišta lutaka Niš iz Niša Stefan Mladenović i Jelena Đorđević održati čas lutkarstva gde će učenicima objasniti osnove lutkarske pozorišne umetnosti od izrade različitih vrsta lutaka, animacije i pravilnog vođenja lutke na sceni do osmišljavanja scenarija za lutkarsku predstavu.

Izvođenje lutkarske predstave i čas lutkarstva organizuje se u okviru projekta „Pinokio i radost u svakoj školi u Gori“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja vlade Republike Srbije.

Osnovni cilj ovog projekta je približavanje lutkarske pozorišne umetnosti deci i mladima goranske zajednice kroz izvođenje lutkarske predstave, objašnjavanja osnovnih postupaka i principa rada na lutkarskoj predstavi.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.