Pomoć sportskim klubovima iz Kosovske Mitrovice

Sportskim organizacijama sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica, danas su uručeni ugovori za njihovo sufinansiranje u 2024. godini.
Image
Foto: Kontakt Plus

Ukupno 23 sportska kluba, biće u prilici, da zahvaljujući dodatnim finasijskim sredstvima, olakašaju i unaprede svoje sportske aktivnosti, kao i učešće na brojnim takmičenjima, lokalnog i internacionalnog karaktera.

Ugovore je uručio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac, u prisustvu direktora Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petra Trajkovića.

Foto: Kontakt Plus

Zaporožac je prisutnima poželeo puno uspeha, uz nadu, da će u narednoj godini sva takmičenja biti održavana na teritoriji Kosovske Mitrovice.

„Nadam se da ćemo moći pred publikom da imamo utakmice, da deca pred našim građanima, roditeljima, mogu da gledaju sve sportske događaje, a to je ono što fali našem gradu, kada možemo da pokažemo sve svoje kvalitete i uspehe“, istakao je Zaporožac.

Izrazio je žaljenje što, kako je rekao “školska takmičenja izvodimo kao da smo stranci u svojoj zemlji. “

“Cilj je da ostanemo i  opstanemo u sistemu Republike Srbije i prebrodimo sve krize”, dodao je Zaporožac.

On se, Ustanovi za sport, omladinu i specijalizovane usluge, zahvalio na zalaganju i doprinosu u razvoju sporta.

Ujedno je izrazio zadovoljstvo, što je ove godine izdvojeno više sredstava za sportske klubove.

„Sredstva su uvećana, ali bitno je da troškovi budu realni i da prava slika situacije oslikava i prave potrebe, da se ne provlače neke virtuelne organizacije“, naglasio je predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice i još jednom poželeo svima da se sledeće godine vide u boljim okolnostima, sa još većim budžetom i uspesima u sportu.

Foto: Kontakt Plus

Jedan od potpisnika ugovora bio je i predstavnik „Street dance“ kluba, Zoran Janačković, koji je izrazio veliku zahvalnost za nastavak pružanja pomoći, koja, kako on tvrdi, njihovom klubu puno znači.

„Produžetak ugovora znači mnogo, ovaj sport je drugačiji, skupa su putovanja i sve se to organizuje zahvaljujući roditeljima, a ova dodatna finansijska sredstva nam omogućuju da se troškovi umanje“, rekao je Janačković i najavio brojna takmičenja svog kluba.

„Stalno dobijamo pozive i želimo da se odazovemo uvek. Uskoro  u Vrnjačkoj Banji, Jagodini i sva ona koja su su bitna za naš klub, iako broj članova varira, nadam se da će biti bolje u narednom periodu i da ćemo nizati uspehe“, najavio je mitrovički instruktor plesa.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.