Posmrtni ostaci pronađeni kod Srbice, sumnja se da su sa spiska nestalih

Vladina komisija za nestala lica objavila je da je naišla na posmrtne ostatke/kosti, potencijalno nestalih lica, u selu Prekazu u Srbici.
Image
Foto: Komisija vlade Kosova za nestala lica

„Nakon iskopavanja u jednom naselju u Prizrenu, danas u toku dana, ekipe Vladine komisije za nestala lica, Instituta za sudsku medicinu i Uprave policije za istraživanje ratnih zločina, nastavila je iskopavanja na groblju u selu Prekaz, Srbica. Nakon višesatnog kopanja, ekipe su naišle i ekshumirale posmrtne ostatke (kosti) žrtava koje bi se mogle naći na Listi nestalih lica”.

„Iskopavanja se i dalje nastavljaju i obavestićemo vas nakon DNK rezultata o mogućim identifikacijama ovih tela“, rekli su iz Vladine komisije za nestala lica.

Kuštrim Gara (Kushtrim) iz Vladine komisije za nestala lica je rekao da se njihov rad nastavlja „sa maksimalnom posvećenošću kako bi se bol porodica ublažio i strepnja čekanja došla do kraja“.

On je rekao da su iskopavanja započeta jutros na lokaciji u Donjem Prekazu već rezultirala pronalaskom i ekshumacijom posmrtnih ostataka „koji mogu pripadati žrtvama rata koje se i dalje nalaze na listi nestalih lica“.

„Čak je i lokacija u Prekazu rešena zahvaljujući međuinstitucionalnoj posvećenosti (KKPZh, IML, Policija/DHKL) na osnovu preporuka Analitičkog izveštaja koji je pripremio MKCK/MKCK“, rekao je Gara.

Klan Kosova/KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.