Poziv mladima za studijsku posetu medijima

Radio Mitrovica sever, Radio Kontakt Plus i portal KoSSev organizuju 17. juna jednodnevnu studijsku posetu za mlade (15 - 25 godina) zainteresovane za bolje upoznavanje sa radom medija.
Image
Foto: Kontakt Plus

Učesnicima će biti pružena mogućnost da obiđu prostorije Radija Mitrovica sever, Radija Kontakt Plus, KoSSev portala i RTV Mitrovica i upoznaju se sa načinom funkcionisanja medija i organizacijom redakcije.

Razgovor sa novinarima koji se bave različitim novinarskim formama i koji izveštavaju za različite zajednice, pružiće im osnovna saznanja o tome kako se obavalja novinarski posao i koji su to univerzalni postulati profesionalnog izveštavanja.

Dajući šansu mladima da se bliže upoznaju sa svetom medija, učesnicima se daje prilika da kroz novinarstvo angažuju i razviju osećaj društvene korisnosti, konkretne društvene angažovanosti, kreativnosti i ujedno da se edukuju u smislu boljeg poznavanja društveno-političkih prilika, kao i ljudskih i građanskih prava.

Učesnici ovih grupa, koji pokažu najviše interesovanja, imaće priliku da budu angažovani kao mladi volonteri, a kasnije eventualno da postanu i profesionalni članovi naših timova.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na jedan od ponuđenih mejlova: radiomitrovicasever@gmail.com; radiokontaktplus@yahoo.com ili kossevportal@gmail.com


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.