Predstavnici Srpske liste u Vašingtonu, sastanak sa Eskobarom

Predstavnici Srpske liste od danas su u zvaničnoj poseti Vašingtonu.
Image
Foto: Srpska lista

Vest je ažurirana u 20.25

Potpredsednik stranke Igor Simić i član Predsedništva Slavko Simić sastali su se sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom.

„Na sastanku je prenet stav srpske zajednice o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, potrebi da se poštuju potpisani sporazumi, uključujući i dogovore o formiranju Zajednice srpskih opština, kao i mapi puta za deeskalaciju situacije na severu Kosova i Metohije“ – navodi se u saopštenju Srpske liste.

„Tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, delegacija Srpske liste imaće važne sastanke sa visokim predstavnicima Stejt departmenta, kao i predstavnicima Srpskog kokusa u Kongresu SAD“ – naveli su ranije iz Srpske liste.

Poseta se odvija u jeku sada već dvomesečne krize na severu Kosova nakon što su pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije nasilno preuzeli kontrolu nad opštinskim zgradama u tri opštine na severu Kosova.

Podsetimo, Vašington je nedavno posetila i grupa predstavnika srpskog civilnog sektora na Kosovu, a u organizaciji Atlantskog saveta. Detaljnije o poseti čitajte u tekstu Da ne bude – zar vam nismo rekli?.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.