Pušten da se brani sa slobode pripadnik KBS osumnjičen za ranjavanje mladića u Gotovuši

Informaciju potvrdio za Kontakt Plus branilac jednog od oštećenih, advokat Miloš Delević.
Image
Foto: testmaxprep.com

Pušten je da se brani sa slobode A. K. (33) – pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga koji se tereti za ranjavanje mladića S. S. (11) i M. S. (21) u Gotovuši na Badnji dan (6. januar) ove godine, kazao je za Kontakt Plus branilac jednog od oštećenih, advokat Miloš Delević.

Podsetimo, na Srbe S. S. i M. S. pucano je iz vatrenog oružja 6. januara 2023. godine iz automobila koji je bio u pokretu.

Osumnjičeni je istog dana uhapšen.

Reč je o muškarcu A. K. – pripadniku Kosovskih bezbednosnih snaga.

Njemu je određen pritvor i teretio se tada za krivična dela “Pokušaj ubistva”, “Izazivanje opšte opasnosti” i “Neovlašćena upotreba oružja”.

Međutim, prvo navedeno krivično delo koje mu se stavljalo na teret izuzeto je u optužnici koja je podignuta protiv njega.

Na ročištu održanom 16. marta, A. K. je negirao krivicu.

Tada je mera pritvora u kojem se nalazio od januara preinačena u kućni na dva meseca.

Potom je po isteku kućnog pritvora, tokom maja ove godine, Osnovni sud u Uroševcu doneo odluku da se A. K. brani sa slobode.

Međutim, ta informacija došla je ove nedelje do pravnih zastupnika oštećenih Srba i to na njihovu inicijativu.

„Ročište održano 16. marta je poslednje u kojem sam učestvovao kao zastupnik oštećenog u tom procesu. Ništa napismeno nisam dobio, niti sam učestvovao u pismenoj komunikaciji tužilaštva, suda i branioca okrivljenog. Ništa zvanično nisam dobio“, rekao je za Kontakt Plus advokat jednog od ranjenih mladića, Miloš Delević.

Prema njegovim rečima, on i kolega u ovom slučaju dobili su pre par dana u sudu potvrdu da je A. K. tokom maja pušten da se brani sa slobode.

Delević je kazao da će uskoro biti zakazano suđenje u ovom predmetu i naglasio da ga brine to što je iz optužnice izuzeto inicijalno krivično delo za koje se okrivljeni teretio, a to je “Pokušaj ubistva”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.