15:41 | 19.07.2022 Izvor: Gazeta Express, Radio Kontakt Plus

Rama iz Brisela tvrdi: Nema dokaza o trgovini organima vođa OVK, SE bi trebalo da se izviniPremijer Albanije Edi Rama je iz Brisela, nakon što su zvanično otvoreni pregovori za članstvo Albanije u Evropsku uniju, izjavio da je Specijalni sud nastao na osnovu izveštaja "punog rupa", iznevši optužbe da su bivše vođe takozvane Oslobodilačke vojske Kosova "nepravedno zatvorene" pod optužbom za ratne zločine i trgovinu ljudskim organima, javlja Gazeta Express.

rama-iz-brisela-tvrdi-nema-dokaza-o-trgovini-organima-voda-ovk-savet-evrope-trebalo-bi-da-se-izvini

Foto: Gazeta Express

Rama je takođe izneo tvrdnje da iz istraga nema dokaza o trgovini organima od strane čelnika OVK, a da bi Savet Evrope trebalo da se izvirni.

"Ne iznosim optužbe bez činjenica. Zato nikada nisam rekao da je tim sistemom manipulisala Rusija. Ne bih rekao, jer danas ne znam da li je Rusija bila deo ove igre ili ne. Ali priču o trgovini organima je pokrenula Rusija, a ne bilo ko drugi, i ruska portparolka. Dakle, ono što sam rekao i što mogu ponovo da kažem je da - gledajući ove navode - nema, nula činjenica ili čak sumnji o trgovini organima... Čak je istraga za istragom rađena na Kosovu i u Albaniji nezavisno od bilo kakvog uticaja", rekao je Rama, prenosi Gazeta Express.

"Nula odsto trgovine ljudskim organima. Želimo da kažemo svetu da je ovo bila maskarada", kazao je takođe Rama, navodeći da je "bačeno blato" na Kosovo kao na "nezavisnu državu". 

"Ne postoje dokazi o nečijim istragama da se radilo o trgovini ljudskim organima od strane rukovodstva ove vojske (OVK) koja je zapravo bila žrtva napada. Niko ne treba da pokušava da to objasni na drugačiji način. Ovo je otprilike stranica srama Saveta Evrope i Save Evrope bi trebalo da nađe hrabrosti da izađe i kaže - izvinjavamo se".
Tagovi: OVKAlbanijaEUEdi RamaRusijaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije