Rumunska kancelarija za vezu opremila novu zgradu vrtića u Goraždevcu

Rumunska kancelarija za vezu u Prištini donirala je nameštaj za novoizgrađeni vrtić u Goraždevcu, saopšteno je iz ove kancelarije.
Image
Foto: Rumunska kancelarija za vezu u Prištini

Jedan od tri projekta koje organizuje Rumunska agencija za međunarodni razvoj i saradnju realizovan je u Goraždevcu, donacijom vrednog nameštaja za novoizgrađeno obdanište.

„Rumunska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (RoAid) je 19. decembra 2023, uz podršku Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini, završila tri projekta zvanične pomoći za razvoj Kosova.

Osnovna škola „Haradin Bajrami” u mestu Magure, opština Lipljan, Stomatološka poliklinika iz Peći i Dečiji vrtić iz Goraždevca, dobili su vredne donacije, koje će podržati buduće aktivnosti ovih institucija za svakodnevni život zajednica na Kosovu“, navodi se u saopštenju.

Povodom ovih donacija šef Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini Nikušor Alin-Čikanea posetio je mesta koja su dobila donacije i sastao se sa predstavnicima.

„Šef Kancelarije za vezu Rumunije u Prištini Nikušor-Alin Čikanea imao je sastanak sa zamenikom gradonačelnika Lipljana Diamantom Bitikijem, direktorkom odeljenja za zdravstvo u opštini Peć Arbnešom Spahijom i predsednikom privremenog organa za Peć u Goraždevcu Darkom Kolašincem. Oni su se zahvalili na podršci koju dobijaju iz Rumunije, na brzini realizacije RoAid projekata, i izrazili su želju da dobiju neke nove buduće projekte u drugim vitalnim domenima za zajednice na Kosovu“, navodi se u saopštenju rumunske kancelarije za vezu u Prištini.

Kancelarija za vezu Rumunije u Prištini i RoAid će nastaviti seriju projekata za podršku svim zajednicama na Kosovu koje imaju za cilj pokretanje novih inicijativa 2024, navedeno je u saopštenju.

Radio Goraždevac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.