Srpska demokratija: Gradi se put u opštini Zvečan uz uzurpaciju privatne imovine, podnose krivične prijave; ministarstvo bez odgovora na naša pitanja

Na potezu između sela Vidomiriće i Banov Do u opštini Zvečan gradi se put širine šest metara. Niko od meštana i vlasnika pomenute zemlje nije obavešten o ovim građevinskima radovima, niti je od njih ...
Image

Na potezu između sela Vidomiriće i Banov Do u opštini Zvečan gradi se put širine šest metara. Niko od meštana i vlasnika pomenute zemlje nije obavešten o ovim građevinskima radovima, niti je od njih tražena saglasnost – saopšteno je iz Srpske demokratije. Rano jutors su saopštili da podnose i krivične prijave protiv N.N. lica zbog uzurpacije imovine u Zvečanu.

Članovi Sprske demokratije su tokom jučerašnjeg dana obišli deo između Banovog dola i sela Vidomiriće.

Na video snimku se jasno vidi prokopan put, koji u jednom delu prolazi tik uz stare srpske kuće, kako pojašnjava lider ove stranke, Aleksandar Arsenijević. Osim toga, tokom radova oštećen je dotok vode za lokalna domaćinstva u blizini.

„Uznemireni su svi. Ovo je dno dna, razočarani smo totalno“ – kazao je jedan od meštana u razgovoru sa predstavnicima Srpske demokratije, koji je potvrdio i da je radnicima rekao da izvode radove na privatnoj svojini.

Isti meštanin je potvrdio da su radove primetili par dana ranije, kako na svojim imanjima tako i na imanjima svojih komšija.

Na video snimcima koje je objavila ova stranka vidi se i rasprava meštanke sa pripadnikom Kosovske policije koja im saopštava da nemaju vode, jer je snabdevanje prekinuto usled radova.

Kako Srpska demokratija saznaje, radi se o radovima koji se izvode po nalogu kosovskog ministarstva infrastrukture.

Sve video zapise pogledajte na FB stranici Srpske demokratije

„Da vidimo da li je ovo još jedna u nizu otimačina privatne zemlje, bez ikakve eksproprijacije, javne rasprave ili bilo čega“ – kazao je Arsenijević.

Njihov klučni zahtev je da se obustave radovi i prekine sa, kako su istakli, otimačinom zemlje.

„Upozoravamo relevantne aktere da bi ovo kršenje prava na imovinu dodatno moglo da produbi krhko bezbednosno stanje na terenu. Zahtevamo od međunarodne zajednice, država-članica Kvinte, OEBS-a, Euleksa, Kancelarije Evropske unije na Kosovu i Kfora da pod hitno reaguju i spreče dalju uzurpaciju privatne svojine naših sugrađana“ – naveli su iz Srpske demokratije.

Kontakt plus uputio je pitanja i kovskom ministarstvu infrastrukture.

Pitali smo između ostalog šta je nemena puta, odnosno u cilju povezivanja kojih mesta; istakli smo da, kako je navedeno – od građana nisu tražili saglasnost, te da li će sanirati štetu na delu vodovoda. Do objavljivanja ove vesti odgovor nije stigao.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.