Srpska lista: Aleksić i Jovanović došli na sever Kosova sa namerom da podele i oslabe Srbe

Narodni poslanici u Skupštini Srbije, Miroslav Aleksić i Aleksandar Jovanović Ćuta, borave danas na severu Kosova. Tim povodom, Srpska lista se oglasila saopštenjem za javnost.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

U Srpskoj listi smatraju da je vreme “kada je potrebno biti jedinstven, složan i odlučan u odbrani našeg naroda i interesa na Kosovu i Metohiji od nasrtaja antisrpskog režima Aljbina Kurtija”.

Prema njihovim rečima, predstavnicima opozicionih stranaka u parlamentu “palo je na pamet da učine sve kako bi uneli podele i oslabili Srbe na ovom prostoru”.

Čelnici Srpske liste tvrde kako Aleksić i Jovanović “danas nisu došli na sever Kosova da podele brige sa ovim narodom i pozovu na jedinstvo, već da se slikaju i odu nazad za Beograd”.

„Nisu Aleksić i Ćuta stigli da kažu reč izvini porodicama šestoro upucanih Srba, među kojima ima i dece, jer su o onom ko je naredio da se oni upucaju govorili hvalospeve. Nisu se izvinili porodicama neosnovano uhapšenih Srba koje u kazamatima širom Kosova drži Kurtijev režim bez ikakve krivice, a o Kurtiju su svojevremeno govorili sve najlepše“, kazali su.

U Srpskoj listi su mišljenja da je cilj boravka Aleksića i Jovanovića na severu Kosova “da se slikaju i podele Srbe, jer su u tome imali podršku Kurtija koji im je omogućio nesmetan prelazak administrativnog prelaza i put bez zaustavljanja do Zvečana”.

Zahvalili su se građanima “koji su ostali suzdržani i nisu naseli na ovu provokaciju, ali su poslali jasnu poruku da političkim profiterima nije mesto na građanskim protestima, kojima se srpski narod bori za goli opstanak”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.