Srpska lista: Dve decenije od zločina na Bistrici, bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih

Na dvadeset godina od ubistva i ranjavanja srpske dece u Goraždevcu, Srpska lista podseća da se napad dogodio uprkos prisustvu desetine hiljada pripadnika međunarodnih vojnih i policijskih snaga.
Image

Nažalost, kao i ostali zločini nad Srbima i ovaj zločin je do današnjeg dana ostao bez sudskog epiloga i kažnjavanja odgovornih za ubistva i ranjavanje srpske dece“.

„Da stvar bude gora, umesto da pronađu i kazne odgovorne, predstavnici EULEX-a, najskuplje misije Evropske unije za vladavinu prava, su obustavili istragu i rad na ovom predmetu prepustili kosovskim institucijama koje nikada do sada nisu utvrdile odgovornost ni za jedan napad na Srbe“ – naveli su, podsećajući i na ovogodišnji napad na S.S. i S.M. na Bandji dan u selu Gotovuša u opštini Štrpce.

„Osam meseci kasnije, iako postoje svi dokazi o krivici albanskog pripadnika KBS koji je bez razloga i bez imalo ljudskosti pucao u Stefana i Miloša, nema presude za ovaj zločin, kao i u svim napadima na Srbe“ – dodaju su iz Srpske liste.

Upućuju i dodatnu kiritiku na račun međunarodnih predstavnika:

„Koji po pravilu zaborave da posete mesta stradanja srpskog naroda, ili bar izdaju saopštenje sa istim željama kao i meštani Goraždevca, da se odgovorni pronađu i kazne, a ovakav zločin ne ponovi“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.