Srpska lista: Kurti nastavlja teror nad Srbima dok EU članice traže ukidanje sankcija

Reagovala i Srpska lista
Image
Foto: Kontakt Plus

Srpska lista osudila je hapšenje L. D. iz Zvečana, carinika na prelazu Jarinje, navodeći da je ovaj čin deo „šire kampanje represije nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji“, dok neke članice Evropske unije vrše pritisak za ukidanje sankcija Aljbinu Kurtiju.

Srpska lista je u saopštenju naglasila da je L. D., poznat kao častan čovek spreman da pomogne svima bez obzira na nacionalnost, uhapšen bez ikakvog razloga.

Hapšenje je povezano sa prošlogodišnjim majskim neredima, kada su građani protestovali zbog nasilnog ulaska albanskog gradonačelnika u zgradu opštine Zvečan.

„U isto vreme, niko od onih koji je tog dana bez upozorenja i zakonskog osnova pucao da ubije Dragišu Galjka nije priveden, kao što nije niko osuđen za pokušaje ubistva Srba na Bistričkom mostu ili srpske dece iz Gotovuše na Badnji dan“, kaže se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista se pita kako je Kurti „zaslužio“ ukidanje sankcija ako se nevini Srbi hapse, proteruju čitave porodice, ukida platni promet, zabranjuje dopremanje hrane i lekova, i zatvaraju srpske banke i institucije.

„Ili je možda sve to uradio uz podršku onih istih koji bi da mu ukinu sankcije i time izbrišu odgovornost za nedela nad Srbima“, navode.

Srpska lista zahteva da se L. D. i svi ostali nevino uhapšeni Srbi puste na slobodu.

„I sa slobode brane od lažnih optužbi, a ne da čame u prištinskim kazamatima širom Kosova i Metohije“, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.