Srpska lista o presudi u slučaju ubistva Ivanovića: Drakonska, ničim utemeljena

Presuda u slučaju ubistva Ivanovića je „drakonska, ničim utemeljena lišena svih dokaza i politički montirana“, navela je Srpska lista u svom saopštenju.
Image
Foto: Kontakt Plus

Kako napominju, ova presuda je „nastavak etničkog čišćenja Kosova i Metohije kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje Kurtijev režim sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom“.

„Ovim će i ovaj Vidovdan ostati crnim slovima upisan u svest srpskog naroda, jer su sudije, kadije i dželati bez ikakvog osnova odlučili da u svoje kazamate pošalju još četvoricu nevinih Srba sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda“, naglašavaju.

Ističu da hapšenja i presude nevinim Srbima, bez ikakvog osnova i dokaza nisu slučajnosti već jasna poruka da se može suditi i zatvarati „svako ko je Srbin“ i da sva pravila, zakonske norme i ljudska prava ne znače ništa ako ste Srbin na ovim prostorima.

„Tri puta menjana optužnica, montirane optužbe, svedočenja koja ničim nisu dokazala krivicu Rošića, Markovića, Nedeljkovića i Jovanovića su obeležila ovu farsu koju Kurtijev režim smatra sudskim procesom. Ipak, to nije sprečilo Kurtija da na Vidovdan pokaže koliko mrzi Srbe i koliko želi da protera sve srpsko“, ocenili su.

Poručili su „Kurtiju i njegovim poslušnicima“, da srpski narod zna da je ovo suđenje farsa i nikada neće gledati Rošića, Spasojevića, Nedeljkovića i Jovanovića kao krivce za Oliverovo ubistvo, već kao „žrtve režima Aljbina Kurtija“.

„Ova sramna i lažna presuda je posebno opasna jer se njome pripisuje krivica ljudima koji nisu učinili to za šta su osuđeni, a oni koji su pravi izvršioci i nalogodavci ostaju sa tom presudom zaštićeni“, upozorili su.

Na kraju naglašavaju da bi od danas na svim „Kurtijevim sudovima“ na ulazu u sudnice trebalo da stoji, „sada već potvrđeno pravilo, ako je Srbin, kriv je!“

„Valjda će to biti dovoljno da Kurti zadovolji svoj ego, a međunarodni predstavnici spavaju mirno dok nevini ljudi bivaju osuđeni bez ikakvog osnova“, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.