Srpska lista: Protivpravno oduzeta imovina deci Milana Radoičića u Kosovskoj Mitrovici

Srpska lista saopštila je da je u Kosovskoj Mitrovici, na osnovu naredbe Aljbina Kurtija, sa ciljem dodatne eskalacije, protivpravno i neosnovano oduzet dom i krov nad glavom od dece Milana Radoičića.
Image
Foto: Kontakt Plus

U saopštenju Srpska lista navodi da je cilj da se i oni proteraju i isele sa Kosova i Metohije, ali i da se svi Srbi zastraše i da im se pošalje poruka da im tamo nema mesta.

Srpska lista je saopštila da su specijalne snage sa dugim cevima bez osnova upale u dom dece Milana Radoičića.

„Tamo gde su ti čestiti dečaci odrastali i išli u školu sa svojim vršnjacima, planirali budućnost i imali snove sada Kurtijevi specijalci sa dugim cevima bez ikakvog osnova upadaju i otimaju njihov dom. Ovo je klasičan etnički motivisan progon maloletnika samo zato što su deca Srbina koji ne pristaje na Kurtijev zulum, a to je ujedno nastavak iseljavanja Srba sa KiM pod pritiskom režima u Prištini uz blagonaklon stav nekih međunarodnih predstavnika“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da je ugnjetavanje maloletne dece na tlu Evrope u 21. veku najbolji dokaz antisrpske politike režima u Prištini koji, kako se navodi, čini sve da Srbi nestanu sa svojih vekovnih ognjišta, da svako ko ima kičmu i ko ne saginje glavu pred Kurtijem bude proteran sa ovih prostora, a u toj nameri nisu pošteđena čak ni deca.

„U ime Srpske liste i čitavog srpskog naroda pitamo se da li je pritisak na iseljavanje Srba i srpske dece postala normalna stvar i evropska vrednost 21. veka? Da li je krivica svakog od nas zato što je Srbin, a to sasvim dovoljan osnov za ugnjetavanje i proterivanje sa ovih prostora? Da li su međunarodni predstavnici svesni da su ćutanjem postali očigledni saučesnici u proterivanju Srba?“, navodi se u saopštenju Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.