Srpska lista: Zastrašivanje srpskih porodica posledica javnog obračuna režima Aljbina Kurtija

Srpska lista o požaru u porodičnom gazdinstvu porodice Milenković u selu Odanovce u opštini Kosovska Kamenica.
Image
Foto: Kontakt Plus

„Zastrašivanje poštenih i vrednih srpskih porodica je posledica direktne netrpeljivosti i javnog obračuna režima Aljbina Kurtija sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji”, ocenjuje Srpska lista povodom požara koji je zahvatio štalu porodice Milenković.

Navode da je “nekažnjavanje odgovornih za napad na Srbe i otvoreno institucionalno nasilje pogodno tlo za ekstremiste kojima smetaju i malobrojni Srbi u Odanovcu”.

Strašna je činjenica, kako napominju, da niko od međunarodnih predstavnika nije reagovao na kontinuirane napade na Srbe južno od Ibra.

“Režim Aljbina Kurtija uspeo je da kreiranjem haosa svojim antisrpskim odlukama, ostavi po strani pažnju međunarodne javnosti sa svakodnevnih etnički motivisanih napada na naše građane”, ocenjuju u saopštenju.

“I ovaj napad, kao i svi prethodni nisu ni slučajni, ni jedinstveni slučajevi već očigledno deo ozbiljnog i sveobuhvatnog plana za progon srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjištva. Mir je najveća vrednost, koju moramo svi čuvati i braniti od nasrtaja Aljbina Kurtija, ali mir nije kada se progoni srpski narod, zabranjuje srpski dinar, ukidaju plate, penzije, stipendije i socijalna davanja, ili kada se napadaju malobrojni Srbi koji samo žele da žive na svojoj zemlji”, zaključuju iz Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.