„Srpska nit“ ponovo obradovala decu i starije u najizolovanijim srpskim sredinama širom KiM

Nevladina organizacija „Srpska nit“ iz Crne Gore i ove godine je podelila poklone za veliki broj dece u najizolovanijim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.
Image
Foto: Riznica

Na ovaj način je nastavljena tradicija pomoći srpskom narodu, kaže osnivač organizacije Milivoje Brković.

„Potpuno svesni da se privrženost svom narodu pokazuje samo kroz delatnu ljubav, došli smo na Kosmet. Uvereni da kosovski zavet u ovom vremenu nije samo nacionalni simbol, već pre svega životvorni gest bodrenja i podrške našim sunarodnicima, nastavljamo misiju koju Srpska nit uspešno sprovodi. Radost darivanja je duhovna iskra koja će nam i ubuduće nalagati aktivnosti i bogatiti riznicu pamćenja radosnih trenutaka“, saopštio je Brković.

Aktivisti „Srpske niti“ obišli su Goraždevac, Orahovac, Veliku Hoču i Osojane i tom prilikom podelili božićne poklone za 360 dece.

Posle posete Patrijaršiji u Peći, Visokim Dečima i crkvi Svetog Luke u Vitomirici predstavnici „Srpske niti“ u Gračanici su podelili paketiće u Kući za decu sa poteškoćama u razvoju i Domu za stara i nezbrinuta lica. Posetili su i Draganu Pavić koja je više od deset godina nepokretna i čije je lečenje u toku.

„Uspeli smo da servisiramo više porodica za osnovne životne potrebe, svedočeći i ovom prilikom koliko je i dalje težak položaj našeg naroda“, rekao je na kraju posete Gračanici Milivoje Brković navodeći da će članovi ove organizacije nastaviti humanitarni rad na Kosovu i Metohiji.

Riznica


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.