Trojici Srba određen jednomesečni pritvor; Pantović: Zahtev za pritvor konfuzan, nestručan i mimo zakona

Trojici juče uhapšenih Srba na Kosovu određen je jednomesečni pritvor.
Image
Foto: Video printscreen

Podsetimo, I.E. uhapšen je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice. D.M. u Zvečanu, a Z.K. u Prilužju. Sva trojica terete se za ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Nakon što im je juče određeno zadržavanje, danas im je određen jednomesečni pritvor.

„Svoj trojici je pritvor određen mimo zakona, sud nije uvažio čak ni mišljenje lekara da će I.E. boravak u pritvoru drastično pogoršati njegovo stanje. Ja mogu da tvrdim da će mu ugroziti život“ – rekao je advokat Ljubomir Pantović, branilac I.E. za kojeg je dan ranije, nakon privođenja pojasnio da je smešten u bolnicu u Prištini, a po zahtevu lekara.

„Nažalost, sudija je prihvatio konfuzan, loš, prazan, nestručan zahtev za određivanje pritvora, koji je mimo zakona sastavljen, bez činjenica, bez dokaza. Želim da ovom prilikom kažem da nažalost, Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini koje je nadležno za procesuiranje ratnih zločina nema dovoljno snage, ili možda želje i htenja da ove postupke vodi u skladu sa zakonom“ – kazao je Pantović.

On precizira da se iz obrazloženja zahteva za određivanje pritvora ne može videti ko se za šta konkretno tereti, šta se to desilo i kada, i zbog čega se zapravo sva trojica privedenih terete za teško krivično delo.

„Zaista, takav konfuzan, nejasan, nestručan i loš zahtev za određivanje pritvora u svojih 28 godina bavljenja advokaturom ja nisam video do danas“ – zaključio je Pantović.

Pročitajte još:

D.M. određeno zadržavanje, tereti se za ratni zločin

Pantović: I.E. u bolnici, tereti se za ratni zločin

„Srbija će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog namere Kurtija da očisti Kosovo od Srba“

Specijalno tužilaštvo u Prištini: Uhapšena tri lica zbog sumnje da su počinila ratni zločin

Hapšenja u severnom delu Mitrovice i Zvečanu


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.