Tužilaštvo: Uhapšena jedna osoba zbog pretnji ubistvom Aljbinu Kurtiju

Uhapšen osumnjičeni N. S.
Image
Foto: Reuters/Ognen Teofilovski

Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je Kosovska policija uhapsila osumnjičenog inicijala N. S. zbog osnovane sumnje da je uputio pretnje ubistvom kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju.

Iz tužilaštva saopštavaju da je N. S. uputio pretnje nasiljem i ubistvom kosovskom premijeru, nakon što je objavio inkriminišuću objavu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Osumnjičeni je i sinoć tokom direktnog prenosa emisije „Debat Plus“ ponovio istu izjavu.

Odlukom Specijalnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Održan sastanak Tužilačkog saveta Kosova

Tužilački savet Kosova, na čelu sa predsedavajućim Jetišom Malokuom, održao je danas 233. po redu sednicu, prema prethodnom dnevnom redu.

Tokom ovog sastanka, pred članovima Tužilačkog saveta Kosova, izveštavali su glavni tužioci tužilaštava Kosova za period april – jun 2023. godine.

Takođe, dva izveštaja su odobrena tokom ovog sastanka; aktivnosti i preporuke Nacionalnog koordinatora za borbu protiv privrednog kriminala za period april – jun 2023. godine i Međuinstitucionalnog mehanizma za praćenje karakterističnih krivičnih dela za period januar – jun 2023. godine.

Na sastanku, Savet je doneo odluku o trajnom premeštaju tužilaca Albane Parduzi i Ajtene Zoni iz Glavnog odeljenja Osnovnog Tužilaštva u Uroševcu u Opšte odeljenje Osnovnog Tužilaštva u Mitrovici. Takođe, tužioci Špetim Peci i Sebahate Hodža Pepaj su unapređeni u Specijalno tužilaštvo Kosova.

Veće je donelo odluku o raspisivanju konkursa za napredovanje tri tužioca u Apelacionom tužilaštvu.

Savet je, nakon tajnog glasanja kandidata koje su predložili glavni tužioci tužilaštava, kompletirao Komisiju za ocenu rada tužilaca sa novim članom, tužiocem Nazanom Šeroom iz Osnovnog tužilaštva u Prizrenu, nakon penzionisanja prethodnog člana.

Potom je Savet doneo odluku o predlogu za razrešenje tužioca Slavice Mavrić, zbog navršenih godina za penzionisanje, i tužioca Taulant Atašija, zbog ponude ostavke.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.