Udruženje penzionera za ponedeljak najavilo skup, podržali Srpska lista i Srpska demokratija

Za ponedeljak, u podne, u Kosovskoj Mitrovici, najavljeno je održavanje skupa, posebno zbog, kako se navodi - odluke Centralne banke Kosova.
Image
Foto: Kontakt Plus

Organizator skupa je Udruženje penzionera – javlja TV Most, navodeći da se radi o opštenarodnom skupu.

„Na mitingu u ponedeljak očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, jednom rečju ‘sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine'“ – prenosi TV Most.

„Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova, u blizini Trga Braće Milić“ – istakli su iz Udruženja penzionera.

Skup je podržala Srpska lista.

„Ujedno pozivamo sve naše građane sa Kosova i Metohije da u ponedeljak 12. februara, u 12 časova, uzmu učešće u ovom demokratskom protestu građana a protiv odluke režima u Prištini da se ukine dinar i platni promet, ali i protiv jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja naših nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulatni, pošte i prostorija nevladinih organizacija“ – navodi se u saopštenju Sprske liste dostavljenom medijima.

Javnu podršku protestu pružila je i Srpska demokratija.

„Ovo nije naša politička, već građanska podrška, jer ovo, pre svega, treba da bude narodni protest imajući u vidu da je posredi najvažnije životno pitanje svih nas — bez obzira na politička ili vrednosna ubeđenja. Ne postoji pripadnik našeg naroda na ovim prostorima koji ne oseća katastrofalne posledice ovog ekonomskog pritiska kosovske vlade na građane. Ova mera kosovske vlade pogađa sve koji imaju dinarska primanja ili koriste usluge naših institucija — bilo da su to zaposleni, penzioneri, građani koji primaju socijalna davanja, studenti, učenici, deca u vrtićima, privrednici“ – naveli su.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.