Uhapšenima nakon sukoba u Banjskoj određen jednomesečni pritvor

Nakon saslušanja pred sudijom za prethodni postupak u prištinskom Osnovnom sudu, određen je jednomesečni pritvor D. M, B. S. i V. T. uhapšenim posle sukoba u Banjskoj.
Image
Foto: Kim

Branilac uhapšenog D. M. advokat Dejan A. Vasić najavio je žalbu na odluku suda u Prištini.

„Mi smo sudu ukazali na neke činjenice koje smatramo relevantnim i koje pokazuju da se radi o nečemu što je možda više nesporazum nego nešto što bi moglo da ima veze sa krivičnim delom. Videćemo kako će sud našu žalbu razmotriti“, kazao je Vasić za Radio Kim.

On je istakao da njegov klijent juče nije bio u stanju da da izjavu.

„Bio je uznemiren zbog svega što se desilo. Tražiću da se on sasluša što pre, ukoliko je moguće već sutra. Reći će on sve o događaju“, dodao je Vasić.

Suđenje je, prema Vasićevim rečima, zatvoreno za javnost, pa advokati nisu ovlašćeni da pruže više informacija medijima.

Novinarima se potom obratila Biljana – sestra uhapšenog D. M.

„Apsolutno sam sigurna da će se pokazati istina u vezi sa mojim bratom. Svi smo uz njega. Istraga će pokazati istinu“, rekla je Biljana.

Potom je pred medije u Prištini izašao advokat Ljubomir Pantović, koji je kazao da će uložiti žalbu na odluku suda da se njegovom klijentu B. S. odredi pritvor od 30 dana.

„Oni su optuženi za vrlo teška krivična dela, posebno moj branjenik. Teško je komentarisati da li postoje dokazi i kako tu stoje stvari, budući da je sam postupak na početku. Mi iz odbrane u ovoj fazi postupka ne možemo da dobijemo spise kojima raspolaže tužilaštvo. Situacija nije najbolja, ali ćemo se truditi da im pružimo maksimalnu odbranu koliko je moguće u ovim uslovima“, rekao je Pantović za Radio Kim.

Branilac uhapšenog V. T. koji se nalazi na bolničkom lečenju u KBC Priština, advokat Miloš Delević, potvrdio je da je njegovom klijientu određen jednomesečni pritvor i da je na tu odluku suda uložio žalbu.

Zbog svog zdravstvenog stanja i u konsultaciji sa advokatom, V. T. je odlučio da ne daje izjavu i branio se ćutanjem, dodao je Delević.

Podsetimo, tri muškarca srpske nacionalnosti uhapšena su nakon nedeljnog sukoba sa Kosovskom policijom u Banjskoj kraj Zvečana.

Terete se za izvršenje krivičnih dela “Napad na ustavni poredak Republike Kosovo” i “Teroristički napad”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.