Vlada Kosova izdvojila četiri miliona evra za subvencionisanje izgradnje kuća za manjine na severu

Vlada Kosova odlučila je da izdvoji dodatnih četiri miliona evra za subvencionisanje izgradnje kuća za pripadnike manjinskih zajednica u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin-Potok.
Image
Foto: Zvanična internet stranica

Ministar finansija Hekuran Murati rekao je da je ovo dodatni zahtev za zadovoljenje potreba koje su postojale u ranijim fazama apliciranja za izgradnju ili rekonstrukciju kuća od strane manjinskih zajednica.

Usvojen je i sporazum sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj za projekat prečišćavanja otpadnih voda u Uroševcu.

Na sastanku su takođe usvojeni i nacrt zakona za državnu maturu kao i za ratifikaciju amandmana broj jedan finansijskog sporazuma Kosova i Evropske unije za program IPA 2020.

Utvrđen je i nacrt Nacionalnog programa za evropske integracije 2024-2028, kao i nacrt Deklaracije o srednjoročnim prioritetima Vlade 2025-2027.

Osnovana je međuinstitucionalna radna grupa za pripremu učešća Kosova na izložbi EKSPO 2025 i osnovan je Savet za bezbednost saobraćaja.

Vlada je donela nacrt strateškog plana razvoja zdravstvenog informacionog sistema 2024-2030, nacrt idejnog dokumenta za oblast civilnog vazduhoplovstva kao i nacrt idejnog dokumenta za sredstva za zaštitu bilja.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.