Vladika Teodosije: Sabor u Zočištu jedan od najlepših

U manastiru Svetih Vrača, Kozme i Damjana u Zočištu danas je obeležena slava ovog manastira.
Image
Foto: Radio Goraždevac

Luturgiju je pred više od hiljadu vernika služio vladika raško-prizrenski Teodosije uz sasluženje devetnaest sveštenoslužitelja iz više eparhija SPC.

Obeležavanju slave Svetih Vrača u Zočištu prisustvovali su vernici sa Kosova i Metohije, centralne Srbije, Crne Gore i Makedonije. Autobusom na slavu Svetih Vrača došli su i raseljeni meštani Zočista.

Vladika Teodosije rekao je da je sabor u Zočištu jedan od najlepših sabora u SPC. Vladika je dodao da je današnja slava naša nada da ćemo ovde postojati i ubuduće.

„Neće Gospod moći da nam pomogne ako mi to ne budemo želeli, ako se ne budemo potrudili svojim životom da i mi pomognemo Bogu. Da bi bili u savezu sa Bogom, da ima Gospod kome da pomogne, i ovi svetitelji. Zato današnji sabor, današnja slava jeste naša nada, da ne samo sad postojimo ovde na ovim prostorima, nego da će to tako biti i ubuduće“, rekao je vladika Teodosije.

Ovogodišnji domaćini bili su Dusan Borisavljević iz Gračanice, Nikola Barać iz Prištine, Goran Stević iz Gračanice, Biljana Gavrovska i Ljiljana Sandenska iz Skoplja. Za sledeću godine takođe se javio veći broj svečara.

Radio Goraždevac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.