Vučić razgovarao sa Lajčakom u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.
Image
Foto: Instagram

Sastanak Aleksandra Vučića i Miroslava Lajčaka počeo je u 12 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Iako teme sastanka nisu saopštene, pretpostavlja se da je jedno od glavnih pitanja bila višemesečna kriza na KiM i kako pronaći izlaz iz nje.

Ovaj sastanak je i deo priprema za nastavak političkog dijaloga u Briselu.

Miroslav Lajčak se na marginama bledskog foruma sastao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i najavio nastavak pregovora na najvišem nivou već u septembru.

Ovo je treća poseta Lajčaka Beogradu ovog leta – u junu je smirivanje tenzija na Kosovu od obe strane tražio zajedno sa američkim izaslanikom Gabrijelom Eskobarom.

Zahteve je, zatim, ponovio tražeći održavanje lokalnih izbora na severu Kosova uz učešće Srba i što skoriji povratak dijalogu.

Vučić se prethodno sastao sa kongresmenom SAD Majklom Tarnerom i poručio da Srbija ulaže veliki napor u dijalog uz posredovanje EU.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.