Vučić: Za dva do tri dana Kurti i ja ponovo idemo u Brisel na razgovore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će za dva do tri dana ponovo ići u Brisel na razgovore sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.
Image
Foto: Beta/European Council/Frederic Sierakowski

Tokom posete Opštoj bolnici u Leskovcu Vučić je odgovarajući na pitanje novinara da li će biti reakcija na govor premijerke Ane Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN i da li očekuje da će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da Srbija ne može ništa da promeni osim da se bori i da govori istinu.

„Premijerka Brnabić je dobro uradila i dobro reagovala, vrlo dobru repliku napravila, ali da li će to promeniti stav velikih sila, ne, neće. Kada bih bio analitičar mogao bih da komentarišem stavove velikih sila koje ste mogli da čujete. Pošto nisam, to ne smem, jer bi svojim stavovima samo naškodio zemlji, ali bila je primetna negde balansiranost, a negde snažna ostrašćenost protiv interesa Srbije“, rekao je Vučić.

Dodao je da očekuje da u naredna dva do tri dana ode u Brisel sa Kurtijem, ali da ne može da govori o agendi koja je u skladu sa onim što je razgovarao sa „velikom petorkom“ i da o tome ne može da govori, jer je takav dogovor.

„Posle toga imaćemo više informacija. Naše je da sačuvamo Srbiju od svih mogućih mera i urušavanja državnih i nacionalnih interesa i verujem da ćemo to uspeti“, poručio je Vučić.

Tanjug/RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.