Vuk Jeremić podneo ostavku na mesto predsednika Narodne stranke

Vuk Jeremić podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika Narodne stranke.
Image
Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

„Ovu odluku sam doneo pre nekoliko dana, a večeras sam je saopštio ljudima za koje sam osećao potrebu da o tome budu obavešteni pre ostatka javnosti – članovima Predsedništva Narodne stranke“ – naveo je on na svom „X“ nalogu.

Jeremić se, kako je naveo, neće ponovo kandidovati za predsednika, ali će novo rukovodstvo imati njegovu bezrezervnu podršku.

On navodi da je ovo, imajući u vidu izborne rezultate, jedini odgovoran korak kojim se „čuva dostojanstvo stranke“ i „neophodan preduslov za to da bi ona mogla da se ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima“.

P“onosim se što sam u prethodnih šest godina imao čast da predvodim izuzetne ljude, kojima je interes naroda i Srbije bio na prvom mestu. Oni su mi postali porodica i moći će uvek na mene da računaju“ – dodao je.

Navodi da će novog lidera Narodne stranke izabrati članovi na Izbornoj skupštini stranke.

„O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu“ – dodao je.

Ističe i da podržavaju zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom.

„Nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima smo se borili, nema sumnje je da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje. Poštujući to, moje kolege iz Predsedništva i ja smo odlučili da do daljnjeg u javnosti nastupamo samo u ličnom kapacitetu“ – dodao je.

Jeremić se zahvalio građanima koji su na izborima 17. decembra glasali za njegovu stranku, kao i svim svojim saborcima.

„Srbija zaslužuje mnogo više i mnogo bolje od onoga što danas ima. Nastaviću da činim sve što je u mojoj moći da se to ostvari“ – zaključio je Jeremić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.