Zvonko Veselinović saslušan zbog tvrdnji o novcu za likvidaciju inspektora

Veselinović zahtevao poligrafsko ispitivanje koje je i prošao.
Image
Foto: N1

Policijski službenici PU za Grad Beograd obavili su razgovor sa biznismenom Zvonkom Veselinovićem, povodom tvrdnji insoektora Slobodana Milenkovića da je Veselinović naručio i platio organizovanje njegovog ubistva, kao i ubistva inspektora Dušana Mitića, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se navodi, Veselinović je u pratnji advokata došao u PU za Grad Beograd i dao izjavu o tvrdnjama Milenkovića i pristao da se podvrgne poligrafskom testiranju, koje je sprovedeno i koje je, kako se dodaje, prošao negirajući tvrdnje Milenkovića i navodeći da ga i ne poznaje.

Iz Mupa kažu i da će o svemu biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Podsećamo, kako je ranije saopšteno iz advokatske kancelarije Tomanović, „za likvidaciju inspektora Slobodana Milenkovića već je plaćeno 500.000 evra“, a sumnja se, dodaje se, da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Dušana Mitića.

Mladen Magdelinić, advokat Zvonka Veselinovića, rekao je za „Blic“ da se Veselinović odazvao pozivu u svojstvu građanina.

„Zvonko Veselinović nema nikakve veze sa iznetim navodima Milenkovića. Dao je izjavu i zahtevao i poligrafsko ispitivanje. Odgovarao je na oko pedesetak pitanja i poligrafsko ispitivanje je trajalo prilično dugo. Prošao je poligrafsko testiranje, a nakon toga dao i službenu belešku“, kaže advokat Veselinovića.

N1


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.