Jednomesečni pritvor za uhapšenog zbog navodnih pretnji zameniku ministra; Srpska lista: Izbori pod pretnjama neće biti prihvaćeni

Jednomesečni pritvor određene je N.V. koji je ove nedelje priveden zbog navodnih pretnji zameniku ministra za zajednice i povratak Radoici Radomiroviću.
Image

Određivanje pritvora potvrdila je Srpska lista u svom saopštenju za medije, navodeći da se radi o politički montivisanom i montiranom postupku.

Tvrde da se radi o „antisrpskim akcijama“ uz podršku „nekih“ iz međunarodne zajednice, a sve sa namerom „da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima“.

„Sramno, uzastopno ćutanje međunarodne zajednice na politički montirane sudske procese u kojima se bez ikakvih dokaza časni Srbi stavljaju u pritvor nam jasno govori da se ove antisrpske akcije sprovode uz podršku nekih iz međunarodne zajednice. Cilj ove podrške je namera da se Srbi po svaku cenu nateraju da učestvuju na izborima, a da specijalne jedinice ostanu na severu i maltretiraju naše građane, kao i da naša neosnovano uhapšena braća ostanu u prištinskim kazamatima“ – naveli su iz Srpske liste.

Iskoristili su priliku da javnosti poruče i da je „srpski narod prozreo“ ove namere i da ih „sa gnušanjem odbacuje“.

Štaviše, oni poručuju da izbori „pod pretnjama, ucenama i pritiskom bilo koga nikada neće biti prihvaćeni od ponosnog srpskog naroda“ i Srpske liste kao političkih predstavnika.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenili su da je određivanje jednomesečnog pritvora N.V. „još jedna je manifestacija brutalnosti Kurtijevog političkog pravosuđa čiji je zadatak gušenje svake slobode i prava na manifestovanje političke volje“ Srba na Kosovu.

Pročitajte još:

Uhapšen zbog navodnih pretnji zameniku ministra; Srpska lista: Dodatna eskalacija; Kancelarija za KiM: Osveta „nelojalnim“ Srbima


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.