Klan: MTS Doo kažnjen sa preko 1,5 miliona evra

Uprava za zaštitu konkurencije Kosova (ARKR) saopštila je da je izrekla novčanu kaznu od preko 1,5 miliona evra kompaniji MTS d.o.o., koja je ogranak Telekoma Srbije na Kosovu.
Image
Foto: Kontakt Plus

AKRK kaže da je MTS d.o.o. je prekršio odredbe Zakona o zaštiti konkurencije, tako što nije podneo zahtev za obaveznu najavu kupovine 100 odsto akcija preduzeća VGN NET d.o.o., LIKA d.o.o., PP. PRKDS-IMPULS u ime I. R. – B.I. i Herc International.

„Uprava za konkurenciju Republike Kosovo saopštava mišljenje da je na osnovu zakona koji je na snazi u Republici Kosovo, tačnije na osnovu Zakona o zaštiti konkurencije, donela odluku o izricanju mere sankcije preduzeću MTS d.o.o. Filijala na Kosovu administrativnom kaznom u iznosu od 1.563.959,26 (milion i petsto šezdeset tri hiljade devetsto pedeset devet evra i dvadeset šest centi)“, navodi se u saopštenju AKRK, prenosi Klan.

Prema odluci, novčana kazna mora biti prebačena na žiro račun kosovskog budžeta.

Prema ARKR, MTS d.o.o. je preduzeće u stopostotnom vlasništvu „Telekoma Srbija a,d“, sa registrovanom adresom na adresi: Takovska 2, 11000 Beograd, Srbija. Operater distribucije MTS D.0.0., sa sedištem u Severnoj Mitrovici, posluje u sledećim opštinama: Severna Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok, Zvečan, Vučitrn, Novo Brdo, Gnjilane, Parteš, Štrpce, Gračanica i u opštini Kosovo Polje.

Operater MTS D.O.0, osnovan je oktobra 2015. godine, u skladu sa Briselskim sporazumom i Akcionim planom iz oblasti telekomunikacija, u cilju obavljanja telekomunikacionih delatnosti na teritoriji Kosova.

Sporazumom je dogovoreno da Kosovo dobije svoj pozivni broj – 383 i da će se „Telekom Srbija“ registrovati u kosovskom sistemu i podneti zahtev za dozvolu za mobilnu telefoniju kako bi, prema kosovskoj strani, mogao privremeno da nastavi sa radom na Kosovu.

Dana 12. oktobra 2015. godine, novo preduzeće „MTS“ D.O.0. Preduzeće sa ograničenom odgovornošću je osnovano i registrovano u Ministarstvu trgovine i industrije sa poslovnim registarskim brojem 71206742 i jedinstvenim matičnim brojem 81 1164029. Kompanija se nalazi u severnoj Mitrovici. Osnovna delatnost preduzeća je pružanje telekomunikacionih usluga.

Klan


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.