Kosovska Mitrovica: Pred isticanje roka za „oslobađanje“ objekta u Bošnjačkoj mahali, lažna dojava o bombi

Kosovska policija primila je jutros lažnu dojavu o bombi u objektu u Kosovskoj Mitrovici u kojem se nalaze kancelarije više institucija Republike Srbije.
Image
Foto: Kontakt Plus

Policija je izvršila proveru objekta koji se nalazi u Bošnjačkoj mahali i nakon toga napustila lice mesta – potvrdio je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani za Kontakt plus.

„Mogu da potvrdim da se radi o lažnoj dojavi. I mi smo pretpostavili da se radi o lažnoj dojavi. Izvršili smo jutros proveru. Razgovarali smo sa ljudima na licu mesta, pitali da li su primetili nešto neuobičajeno. Posle provere, policija se povukla“ – kazao je Eljšani za Kontakt plus.

Dojava se odnosi na objekat u kojem se nalaze kancelarije četiri institucije Republike Srbije – Kancelarija za KiM, Direkcija Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Kosovskomitrovački okrug i Centar za socijalni rad iz Vučitrna. Zaposleni ovih institucija dobili su rok, prema odluci opštinskih inspektora Severne Mitrovice – da do sutra napuste objekat, a po zahtevu Tužilačkog saveta Kosova.

Pročitajte još:

„Odbacujemo ultimatum Prištine da napustimo svoje prostorije, zahtevamo da se ovo pitanje reši u Briselu“

Ađančić: Tužilački savet traži oslobađanje zgrade u Mitrovici, rok do 8. septembra

Rok za „oslobađanje“ zgrade u Bošnjačkoj mahali odlaže se za dve nedelje


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.