Kosovska policija: Uhapšen još jedan napadač, otkrivena velika količina oružja, bezbednosna situacija napeta

Najnovije informacije iz Kosovske policije.
Image

Kosovska policija uhapsila je još jednog, kako je navela napadača na policiju u Banjskoj. Bezbednosna situacija je i dalje napeta, a policija je otkrila veliku količinu različitog oružja – saopšteno je iz Kosovske policije.

„U bezbednosnom krugu je uhapšen i drugi napadač, koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim cevima i municijom“ – stoji u saopštenju KP-a.

„U večeranjim satima intenzitet napada na policijske službenike je smanjen, ali je bezbednosna situacija i dalje napeta, dok su policijske jedinice tokom kontrole na pojedinim lokacijama, stambenim zgradama i u pojedinim vozilima koje je teroristička grupa koristila za blokadu puteva, uključujući i vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj, pronađeni puni arsenala oružja“ – stoji u saopštenju.

Navode da se, prema prvim informacijama, radi o „desetina, stotina komada naoružanja različitih tipova i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujući i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, zolja, mitraljeza, kalašnjikova“.

„Do sada su, prema informacijama sa terena, ubijena tri napadača, uhapšena su dva napadača i četvorica osumnjičenih koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio komunikacija, a za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom“ – dodaju.

Kosovska policija pod rukovodstvom tužioca Specijalnog tužilaštva, u koordinaciji sa EULEX-om i KFOR-om ušla je u prateće objekte manastira Banjska radi obavljanja službenih dužnosti – navode takođe.

Pročitajte još:

Vučić o Banjskoj: Srbi sa KiM se pobunili, bojazan da je i četvrti stradao, ubistvo policajca za osudu

Svečlja: Policija uspostavila kontrolu nad teritorijom, troje mrtvih, neki od uhapšenih iz Civilne zaštite

Borel razgovarao sa Kurtijem i Vučićem: Osudio napad na KP, napadači da se predaju, potrebno povratiti mir i stabilnost

ERP: U manastiru Banjska trenutno mirno, naoružana lica napustila manastir, policija ispred kapije i u dvorištu

Predsednik Srbije se obraća javnosti u 20 časova


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.