KP: Ispoštovani svi odgovarajući proceduralni i zakonski koraci u vezi sa izgradnjom policijske stanice u Zubinom Potoku

Iz Kosovske policije saopšteno je da su, kako tvrde, svi zakonski i proceduralni postupci ispoštovani u vezi sa izgradnjom objekta policijske stanice u Zubinom Potoku.
Image
Foto: KoSSev

U istom saopštenju ističu potrebu za novim objektom kako bi pružili bolje usluge građanima. Navode da je dosadašnji prostor policijske stanice bio u privatnom objektu, za koji su plaćali zakup, te da nije ispunjavao uslove za rad službenika, niti pružanje usluga građanima.

U policiji tvrde da su na vreme započeli procedure za izgradnju objekta u Zubinom Potoku.

„Odluka o eksproprijaciji doneta je 5. februara 2018, a dozvola za rad je dobijena 3. decembra 2020. Početkom maja su primili obaveštenje od opštine Zubin Potok da se kompletira dokumentacija za registraciju imovine u ime Policije Kosova, u skladu sa odlukom Vlade, kao i saglasnost za pristup putevima. Nakon prenosa imovine na ime Kosovske policije, doneta je i odluka za pristup terenu 19.avgusta 2022. i konačno 23. oktobra 2023, Kosovska Policija je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju objekta prema Memorandumu o razumevanju potpisanom između Kosovske policije i Agencije za civilnu registraciju za projekat“, stoji u saopštenju policije.

Poručuju da će nova stanica služiti celoj zajednici na tom području i da nema nikakve veze sa „spekulacijama pojedinaca ili srpskih političkih subjekata o drugim namenama“.

Međutim, meštani Zubinog Potoka ne odobravaju izgradnju policijske stanice u blizini škole i najavljuju masovnije proteste.

„Zemljište na kojem će se izgraditi policijska stanica pripada NIS-u, saznajemo od građana koji su se zatekli jutros na licu mesta“, objavio je ranije danas portal KoSSev.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Srpska lista takođe su reagovale oštro.

Ipak, u saopštenju Kancelarije za KiM stoji da je zemljište na kome se gradi, nekada pripadalo OŠ „Jovan Cvijić“ u Zubinom Potoku.

Dok je iz Srpske liste saopšteno „da Kurtijev režim iznosi lažne podatke o postojanju nekakve odluke iz 2018. godine o izgradnji policijske stanice, jer takva odluka nikada nije dostavljena lokalnoj samoupravi, niti je od tadašnjeg rukovodstva zatražena saglasnost niti odgovarajuće dozvole za izgradnju takvog objekta“.

Reakcija Kancelarija za KiM i Srpske liste povodom izgradnje policijske stanice u Zubinom Potoku

Zubin Potok: Gradi se policijska stanica u blizini osnovne škole, meštani negoduju


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.