Lajčak: Izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, situacija na severu Kosova visoko na dnevnom redu

Najavio je i susrete sa predsednikom Srbije i kosovskim premijerom
Image
Foto: Facebook/Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, saopštio je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, da izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je situacija na severu Kosova visoko na dnevnom redu.

„Iako je tokom leta tempo u Briselu usporio, izazovi na Zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja mi je ostala visoko na dnevnom redu je situacija na severu Kosova“, napisao je Lajčak na Fejsbuku.

Dodao je da je pozvao Eskobara u Brisel kako bi se pripremili za naredne mesece.

„Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, razmenili procene trenutne situacije, dešavanja poslednjih meseci i očekivanja za naredni period. Takođe smo se pobrinuli da uskladimo neophodne naredne korake i prioritete“, naveo je Lajčak.

On je dodao da će pre Brisela, posetiti Alpbah, Bled i Beograd gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, ali i: „nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za Zapadni Balkan i globalna politička dešavanja“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.