Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Mediji: EULEX i Specijalizovana veća Kosova vrše akciju u stanu porodice Fazljiu

Akcija počela jutros u 7.00
Image
Foto: kosovo.eu

Pripadnici misije EULEX i Kancelarije Specijalizovanih veća Kosova od jutros sprovode akciju u Prištini, u stanu dvojice braće Bahrija i Fahrija Fazljiua, stradalih u periodu pre i tokom poslednjeg rata na Kosovu.

Kako je za Kohu kazao njihov bratanac, Fahri Fazljiu – još uvek se ne zna razlog ove akcije, prenosi KoSSev.

„Advokat Artan Ćerkini mi je rekao da i on ne zna ništa, da mu je razlog nepoznat. Čekaćemo kad budu izašli“, kazao je novinarima.

Fazljiu je potvrdio i da je akcija počela jutros u 7.00 časova, te da od tada on ne može da uđe u stan. Kaže i da su ostali ukućani još uvek u stanu, kao i da su im telefoni isključeni.

Inače, upravo je bratanac dvojice pripadnika OVK koji su stradali u ratu – pre dve godine pozvan od strane Specijalizovanih veća Kosova na ispitivanje, iako je, kako su tada prenosili prištinski mediji – za vreme rata imao osam godina.

Fazljiu je tada izjavio da on ne zna na koji način može da doprinese svedočenju, s obzirom na to da je tokom rata bio mlad.

Udruženje veterana OVK ovo je nazvao skandalom.

Kako prenosi portal Nacionale, Fahri Fazljiju poginuo je u novembru 1989. godine u Prištini i to, navodno, u sukobu sa srpskom policijom.

Njegov brat, Bahri Fazljiu bio je pripadnik OVK, koji je, kako prenosi isti portal – poginuo maja 1998. godine u Crnoj Gori.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.