„Ništavna odluka o ulasku Severne Mitrovice u Asocijaciju kosovskih opština, građane zanima isključivo ZSO“

Srpska lista saopštila da je glasovima većine odbornika SO Severna Mitrovica usvojena odluka da ta lokalna samouprava postane deo Asocijacije kosovskih opština.
Image
Foto: Radio Kontakt Plus

Srpska lista se oglasila saopštenjem za javnost u kojem piše da je odluku o članstvu Severne Mitrovice u Asocijaciji kosovskih opština “donela nelegalna i nelegitimna skupštinska većina”, navodeći da je “ništavna i niko od građana ne smatra je relevantnom”.

U Srpskoj listi tvrde da “ova odluka predstavlja dokaz jasne namere prištinskog režima da nastavi sa izazivanjem dodatnih tenzija na terenu i služi jedino interesu kosovskog premijera Aljbina Kurtija”.

„Građani Severne Mitrovice nisu pokazali nikakvu želju za ovim članstvom, već je to želja Kurtija da pogorša stanje na terenu i izvrši dodatni pritisak na naš narod”, poručili su.

Naglasili su da “građane zanima isključivo Zajednica srpskih opština – krovna institucija kojom će se zaštititi od režima Kurtija ili nekog drugog ko bi poželeo sutra da svoju političku karijeru gradi na represiji Srba”.

Podsetimo, gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić podneo je 1. juna zahtev za prijem lokalne samouprave koju predstavlja u Asocijaciju kosovskih opština.

Atić je tada naveo da je njegova želja “zaštita i unapređenje opštinskih interesa”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.