Otadžbina: Puna podrška roditeljima dece ubijene u pećkom kafiću Panda

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ dao je punu podršku roditeljima dece ubijene u kafiću Panda u Peći 1998. godine da saznaju punu istinu.
Image

Oni podsećaju i da roditelji ubijene dece skoro punu deceniju čekaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ima kaže istinu o njegovim saznanjima koje ima o slučaju Panda.

Oni podsećaju na više izjava srpskog predsednika u javnosti o slučaju Panda, tvrdeći da taj zločin nisu počinili Albanci i da „gotovo zna“ šta se dogodilo kobne noći u tom kafiću. Podsećaju i na to da Vučić nije primio roditelje ubijene dece na razgovor, iako je to u javnosti obećavao.

„On izbegava da ih primi nejasno zbog čega, imajući u vidu da su njihovi zahtevi moralni, ljudski, humani i emocionalni. Ako ni zbog čega drugog, ne zbog predsedničke funkcije, Alekdandar Vučić pre svega kao roditelj morao bi ucveljene roditelje da primi i da im kaže istinu o tom teškom zločinu. Međutim on to ne želi iz samo njemu znanih razloga“ – navode iz Otadžbine.

Postavljaju pitanje kako Srbi mogu da očekuju da istinu u vezi sa drugim ubistvima Srba na Kosovu otkriju Albanci, ukoliko Predsednik Srbije „ne želi da otkrije istinu“ o ubistvu dece u kafiću Panda u Peći.

Pročitajte još:

Tužilaštvo primilo zahtev da se Vučić sasluša u slučaju ubistva srpskih mladića u kafiću „Panda“

Slučaj Panda: Podnet zahtev za saslušanje Aleksandra Vučića

Otac mladića ubijenog u kafiću „Panda“: Šta Vučića sprečava da nam saopšti istinu?

Otvoreno pismo roditelja Vučiću: Ko je streljao našu decu u kafiću Panda u Peći

Roditelji mladića ubijenih u kafiću „Panda“ ponovo mole Vučića da ih primi

Vučić: Do kraja januara primiću porodice ubijenih mladića u kafiću ’’Panda’’


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.