Petković: Šestoro Srba iz Štrpca pušteno iz pritvora

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, potvrdio je da su šestorica Srba optuženih u slučaju Brezovica pušteni iz pritvora.
Image
Foto: VOA, video grab

Petković je, objavivši imena i prezimena puštenih na slobodu, potvrdio da su među njima bivši gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić, te nekadašnji službenici ove opštine. Podseća, da su u pritvoru proveli godinu i devet meseci.

„Bratislav Nikolić, Saša Milosavljević, Dimitrije Račićević, Dragomir Milosavljević, Saša Spasić i Jadran Kostić proveli su bez ikakvog osnova godinu i devet meseci u Kurtijevom kazamatu“ – naveo je Petković.

On navodi da su „stradali i bili odvojeni od svojih porodica samo zato što su Srbi“, te dodaje da će država Srbija nastaviti da bude uz njih i „sve nepravedno uhapšene sunarodnike“.

Podsetimo, šestorica Srba pušteni su na slobodu nakon plaćanja jemstva, a njihovo puštanje na slobodu pozdravio je i sadašnji gradonačelnik Štrpca i funkcioner Srpske liste, Dalibor Jevtić, uz poruku „Dobro došli kući braćo; osmeh se vratio u grad“.

Pročitajte još:

Plaćena kaucija za uhapšene u slučaju „Brezovica“; Jevtić: Dobro došli kući braćo

Zašto su neki od optuženih u slučaju „Brezovica“ već 19 meseci u pritvoru?


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.