Podkast sa Milom Mihajlović: Mladima nedostaje istinska podrška i prostor, mnogo puta moraju da nastave sami, plodovi uspeha tada su slađi

Image
Foto: Kontakt Plus

Autorka dve zbirke ljubavne poezije, civilna aktivistkinja, borkinja za ženska prava, ljudska prava i prava mladih, aktivistkinja i u oblasti rešavanja konflikata, ali i – podjednako važno srednjoškolka – Mila Mihajlović.

Međutim, u ovom kratkom uvodu ne mogu da se pobroje niti sve teme njenog interesovanja, niti ono čega smo se dotakli u razgovoru.

Nedostatak istinske podrške i prostora za mlade, generacijske razlike, nepoverenje prema mladima, njihova marginalizacija – samo su neka od pitanja koja su podstakla na razmišljanje nas, a verujemo da će to bi ti slučaj i sa našim gledaocima.

„Ukoliko zaista imate želju, ima mnogo slučajave gde ćete morati da nastavite sami, što jeste gorak hleb i jeste težak put, ali plodovi koje kasnije uberete, budu jako slatki“ – kazala je, između ostalog, govoreći o svojoj poruci vršnjacima.

Ukoliko nemate motivaciju spolja, počnite da je gradite sami, uložite u znanje, jer znanje i kultura su uvek u modi – poručila je Mila Mihajlović kojoj, iako dolazi iz male sredine (Lipljana), što znači i sa menje mogućnosti za mlade  – motivacije ne nedostaje.

Ceo podkast pogledajte i poslušajte u nastavku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.