Srpska lista: Hovenijer imao potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini, odluke ne donosimo po diktatu

Oglasila se Srpska lista.
Image
Foto: Kontakt Plus

Posle američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera koji je pojasnio šta su očekivanja Sjedinjenih Američkih Država od Srpske liste, oglasila se Srpska lista. Odluke ne donose po diktatu – poručuju. Ocenjuju i da se „stiče utisak“ da je nakon posete delegacije Srpske liste Vašingtonu ambasador „imao potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini“.

Dvojica predstavnika Srpske liste boravila su u Vašingtonu prošle nedelje, gde su se sastali sa spacijalnim izaslanikom SAD Gabrijelom Eskobarom.

Američki ambasador osvrnuo se danas na njihove komentare nakon sastanka sa Eskobarom.

„Mislim da su, tokom svog boravka tamo, znali da Amerika smatra Kosovo nezavisnom, demokratskom državom, još od 2008. i da radimo sa Srpskom listom, koja je opoziciona stranka u kosovskoj Vladi, kao i sa ostalim strankama u Vladi Kosova. Mi odbacujemo bilo kakve predloge da je Kosovo bilo šta osim nezavisne države i to uključuje i sever Kosova. Tačno se zna gde je granica, a to je severno od Mitrovice. Očekujemo da Srpska lista igra svoju ulogu kao politička stranka u nezavisnom Kosovu“, rekao je Hovenijer.

„Siguran sam i da su predstavnici Srpske liste čuli očekivanja da i oni i Srbi na Kosovu učestvuju na izborima kada oni budu raspisani“, rekao je američki ambasador.

„Analizirajući izjavu ambasadora SAD u Prištini Hovenijera stiče se utisak da je nakon posete delegacije Srpske liste Vašingtonu imao potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini, što mi nikako ne možemo da razumemo“ – poručuju, sa druge strane, iz Srpske liste.

Ističu i da predstavnici Srpske liste „gde god bili“ i „sa kim god se sastali uvek će zastupati interese srpskog naroda“, jer je, podcratavaju – to njihova dužnost prema građanima koji podržavaju njihovu stranku.

„Isto tako želimo da naglasimo da su o našoj politici uvek odlučivali organi Srpske liste poštujući interese naših građana, a ne po diktatu bilo koga, i da će tako biti i dalje“ – dodaju.

„Kako u Vašingtonu, tako i u Prištini, bilo kom gradu na svetu ili ispred opštinskih zgrada sa svojim građanima mirno i demokratski, uvek ćemo se boriti za prava srpskog naroda, na njihov opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima“ – zaključuju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.