Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Svedok tužilaštva kazao da ne poznaje Arsića i da ne zna da li je kriv za ono što mu se stavlja na teret

Ispitivanjem svedoka u Prištini nastavljeno je suđenje Dušku Arsiću, kojeg tužilaštvo tereti da je navodno učestvovao u ratnom zločinu protiv civilnog stanovništva 1999. godine.
Image
Foto: RTS

Svedok tužilaštva na današnjem ročištu, Arsim Krasnići, kazao je da nikada nije čuo niti video Duška Arsića, da o njemu ništa nije čuo – ni pre, ni posle sukoba na Kosovu.

„Nema sumnje da Duško Arsić nije učinio delo koje mu se stavlja na teret“, rekla je njegova advokatica Jovana Filipović nakon ročišta.

Dodala je da je potvrđeno da Arsić nije učestvovao u dešavanjima na području Prištine koja mu se stavljaju na teret.

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu novembra 2022. godine protiv Arsića, zbog “postojanja osnovane sumnje da je sa pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, od januara do juna 1999. godine, najpre učestvovao u prinudnom proterivanju i raseljavanju građana Prištine i okoline, zatim pljačkanju i paljenju kuća Albanaca”.

Arsić je navodno učestvovao u maltretiranju albanskih civila, a neki od njih su ranjeni i ubijeni.

Na prvom pojavljivanju pred sudom Arsić je negirao ono za šta ga tužilaštvo tereti.

Drugi branilac Duška Arsića, advokat Nebojša Vlajić, očekuje da pravda pobedi i da u ovom slučaju nedužan čovek konačno izađe iz zatvora.

„Ovo je slučaj, gde se prvo čovek uhapsi pa posle toga traže dokaze i svedoke. Šta je istraga pokazala, to vidimo na današnjem suđenju… Dolaze redom svedoci koji ne znaju ništa o ovom predmetu“, rekao je Vlajić.

Arsić je uhapšen 8. decembra 2021 godine na Jarinju, kada je krenuo da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane kod Prištine.

Sledeće ročište zakazano je za 21. novembar u Osnovnom sudu u Prištini.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.