Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Vučić i Pič razgovarali o situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Lordom Stjuartom Pičom.
Image
Foto:Tanjug/Zoran Žestić

„Ozbiljan i sadržajan razgovor sa lordom Stjuartom Pičom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u celom regionu“ – navodi se na Instagram stranici Aleksandra Vučića.

Takođe, saglasili su, naveo je – da je potrebno da Srbija i Velika Britanija ulože više napora u razvoj ekonomskih i sveukupnih političkih odnosa.

Iz kabineta srpskog predsednika navode i da su se Vučić i Pič dogovorili da „razgovor nastave“ prilikom predstojeće posete specijalnog izaslanika Ujedinjenog Kraljevstva Srbiji, koja se, dodaju – očekuje uskoro.

Razgovor je usledio nakon pisma evropskih i zapadnih političara koje je upućeno osim Piču i Miroslavu Lajčaku i Gabrijelu Eskobaru, a u kojem se zahteva oštriji stav prema zvaničnom Beogradu kada su u pitanju odnosi Kosova i Srbije.

Detaljnije u vestima u nastavku:

Vučić: Kriv sam što ne priznajem Kosovo; o Ukrajini i priznanju – Zelenski mnogo mudriji i pametniji

Borel primio pismo evropskih i američkih parlamentaraca o Srbiji

Kurti: Pismo parlamentaraca EU i SAD jača našu posvećenost punoj deeskalaciji

Pismo političara Lajčaku, Eskobaru i Piču: Razmotriti pristup u bavljenju Kosovom i Srbijom, potrebna proporcionalnost i politika odvraćanja


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.