MUP: Centri za registraciju vozila na severu Kosova radiće i sutra

Centri za registraciju vozila u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću radiće i sutra usled mnogobrojnih zahteva građana, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Image
Foto: Kontakt Plus

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova uputili su poziv Srbima na severu Kosova “da iskoriste mogućnost preregistracije vozila, kako bi dobili ‘RKS’ tablice uz finansijske pogodnosti”.

„Pozivamo sve naše građane koji poseduju vozila sa nelegalnim oznakama ‘PR’, ‘KM’, ‘PZ’, ‘GL’, ‘UR’, ‘PE’ i ‘ĐA’ da preregistruju svoja vozila kako bi dobili ‘RKS’ tablice i zajedno uspešno završili ovaj proces“, poručili su.

U pomenutom ministarstvu su naglasili da su vozači oslobođeni plaćanja carinskih i administrativnih taksi, naknada za izdavanje registarskih tablica i saobraćajnih dozvola.

Podsetili su na to da su vozači dužni da u Centre za registraciju donesu tablice vozila koja trenutno koriste.

Naveli su i da se čitava procedura može završiti u bilo kojem Centru za registraciju vozila, bez obzira na mesto prebivališta.

Podsetimo, odlukom Vlade u Prištini nakon 1. decembra 2023. godine na Kosovo neće moći da uđu niti na toj teritoriji da se kreću vozila sa oznakama gradova na KiM izdatim od strane MUP Srbije, a koja su registrovana u periodu od 10. juna 1999. do 21. aprila 2022. godine.

Čitajte i ovo:

Hetemi: U okviru Opštine Leposavić svoje prostorije imaće uskoro Centar za registraciju vozila i Centar za izdavanje dokumenata

Uslovi za preregistraciju vozila na severu Kosova


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.