Generalni direktor RTK: Tvrdišić suspendovan zbog sumnje na propuste

Generalni direktor RTK Škumbin Ahmetdžekaj o suspenziji direktora RTK 2 Željka Tvrdišića...
Image
Foto: facebook.com/RTK

Generalni direktor RTK Škumbin Ahmetdžekaj kazao je za UNS da je suspenzija direktora drugog kanala te televizije Željka Tvrdišića privremena mera i da će nakon dobijanja izveštaja unutrašnje kontrole znati da li je bilo kršenja standarda izveštavanja.

Ahmetdžekaj je napomenuo da “oni kao javni medij treba da budu pažljivi pri izveštavanju na svakom jeziku, jer se u vreme tenzija mogu podstaći netolerancija i nesporazumi među zajednicama”.

„Izveštavanje koje je izazvalo pometnju je imalo diskutabilnu i kažnjivu terminologiju po mišljenju Nezavisne komisije za medije, što je podstaklo profesionalnu debatu“, objasnio je on.

Na pitanje zbog čega je konkretno Tvrdišić suspendovan i šta je bilo sporno u njegovom radu kada je predložena njegova suspenzija – UNS nije dobio odgovor.

UNS je od generalnog direktora Radio-televizije Kosova zatražio i tekst odluke o suspenziji Željka Tvrdišića, na šta je on odgovorio da je “odluku doneo Bord RTK, a ne on”.

Ahmetdžekaj je rekao i da je tokom 20 meseci saradnje “mogao da zaključi da je sa Tvrdišićem imao profesionalnu saradnju”.

„Tvrdišić je dokazao da je profesionalan i posvećen. Međutim, kada se sumnja u propuste, njih treba adresirati“, istakao je.

Podsetimo, u saopštenju koje je 30. septembra dostavljeno medijima Upravni odbor Radio-televizije Kosova jeste naveo da je nakon detaljne analize emisije “Vesti” emitovane na drugom kanalu te televizije 28. septembra i na predlog generalnog direktora jednoglasno doneta odluka da se na 30 dana suspenduje Željko Tvrdišić – direktor RTK 2.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.