Klan: Prvi put Dan nezavisnosti obeležen u SO Severna Mitrovica

Skupština opštine Severna Mitrovica, prvi put od proglašenja nezavisnosti, održala je svečanu sednicu povodom obeležavanja godišnjice nezavisnosti Kosova.
Image
Foto: Klan

Gradonačelnik opštine Erden Atić i predsednik Skupštine opštine Nedžad Ugljanin su u obraćanju poslanicima istakli da je ovaj dan veoma važan za Kosovo i njegov narod, „dok je današnji dan poseban i za građane ovoj opštini, jer se po prvi put obeležava i svečanom sednicom Skupštine opštine“, preneo je RTK.

„Na ovaj časni dan, 17. februar, moramo ga doživeti kao veliki trenutak časti za naše međunarodne prijatelje, prijatelje naše slobode. Bili su uz nas na našem putu ka slobodi i nezavisnosti. U teškim godinama mirnog otpora, kada je svet doživljavao previranja postkomunizma, oni su otvorili svoja vrata i osluškivali glas potlačenog naroda. Oni su nam pomogli da ovaj glas učinimo još moćnijim. 5. marta 1998. godine u Prekazu Adema Jašarija počela je pobuna OVK. Prihvatili su da ovaj ustanak ima samo jedan ideal: slobodu, najveću vrednost zapadne civilizacije“, rekao je, između ostalog, Atić u govoru pred poslanicima.

Klan


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.