Kućni pritvor uhapšenom na Jarinju za navodni pokušaj ubistava; advokat: Prestroga mera

Muškarcu sa Kosova koji je jutros uhapšen na prelazu Jarinje J. N. (1952) uz optužbe za navodni pokušaj ubistva tri osobe, određen je kućni pritvor.
Image
Foto: Pexels

Reč je o Srbinu rodom iz Novog Sela Madžunskog koji živi u severnom delu Kosovske Mitrovice, za kojim se traga još od 2009. godine, kada se i dogodio ovaj slučaj, naveli su prethodno iz Kosovske policije.

J. N. je tada uhapšen, dok se, prema navodima policije, nakon što je proveo u pritvoru mesec dana, navodno više nije javljao sudu.

Advokat Miloš Delević večeras je u izjavi za KoSSev potvrdio da je njegovom klijentu određen jednomesečni kućni pritvor.

Konstatuje da je ova mera prestroga.

„U pitanju je stariji čovek koji je teško bolestan, pa će mu mera kućnog pritvora u velikoj meri otežati nastavak lečenja“, navodi ovaj advokat.

Kada je reč o javljanju sudu, Delević navodi da J. N. u proteklim godinama nije primao pozive.

Kaže da je on promenio adresu koju je imao 2009. godine, te da su pozivi slati na pogrešnu adresu.

Upitan za detalje o konkretnim optužbama koje mu se stavljaju na teret, Delević je samo kratko kazao da se njegov klijent ne oseća krivim.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je da je slučaj koji se dogodio još 2009, povezan sa imovinom.

Uhapšen muškarac na Jarinju zbog pokušaja trostrukog ubistva 2009. godine


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.