M. B. iz Zubinog Potoka osuđen na sedam meseci zatvora

Osnovni sud u Prištini osudio je M. B. iz Zubinog Potoka na sedam meseci zatvora zbog krivičnih dela „učestvovanje u gomili koja čini krivična dela i huliganstvo“ i „paljenje automobila na severu“.
Image
Foto: Pexels

Da je osuđen na sedam meseci zatvora, za Kontakt Plus je potvrdio njegov branilac, advokat Asdren Hodža.

Kako prenose prištinski mediji, M. B. će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru, a takođe će morati i da uplati 100 evra za postupak i 100 evra za fond za obeštećenje žrtava.

Optužnica protiv M. B. podignuta je 16. oktobra ove godine, a optužen je za „podmetanje požara u nasilnim protestima“. Na sudskom ročištu održanom 26. oktobra, M. B. je priznao krivicu za optužbe, prenosi Koha.

M. B. je uhapšen 1. aprila, a osuđen je na osnovu prijave oštećenih V. K. i Đ. S., kojima su u Zubinom Potoku zapaljeni automobili.

Oštećeni nisu podneli imovinsko-pravni zahtev tokom ovog sudskog procesa, jer nisu u mogućnosti da sa sigurnošću utvrde da li su optuženi odgovorni za paljenje njihovih automobila, niti ko je tačno umešan u štetu koja im je pričinjena.

U izveštaju policije u vezi sa ovim slučajem se navodi da su podnosioci žalbe otišli u policijsku stanicu u Zubinom Potoku kako bi prijavili svoj slučaj nakon što je grupa nepoznatih lica zapalila njihove automobile. Takođe se dodaje da su njihovi automobili prethodno preregistrovani sa srpskih registarskih tablica na RKS.

Uhapšen muškarac osumnjičen da je zapalio vozila sa „RKS“ oznakama, reakcije Svećlje i Srpske liste

SL: Ako ne oslobode M.B. uslediće ustanak srpskog naroda protiv terora režima Aljbina Kurtija

Sud u Prištini M. B. odredio pritvor od 30 dana


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.