Obeležena slava manastira Svetih Arhangela kod Prizrena

Slava manastira Svetih Arhangela kod Prizrena obeležena je danas. Liturgiju je služio vladika raško-prizrenski Teodosije zajedno sa arhimandritom Partenijem iz Soluna.
Image
Foto: Radio Goraždevac

Prisutnim vernicima obratio se vladika Teodosije, poručivši da treba uložiti trud kako se ne bi činile greške i sve ono što nije u skladu sa Božjim zapovestima, javlja Radio Goraždevac.

„Neka je srećan i Bogom blagosloven današnji praznik. Da nas Arhangel Gavrilo čuva najviše od nas samih. Da ostanemo ono što smo uvek bili – verni Bogu, rodu našem i ovoj zemlji svetoj koju smo primili u nasleđe, a koju treba da sačuvamo braćo i sestre, da se nje ne odreknemo“, rekao je vladika.

Pozvao je srpski narod da ostane na svojim vekovnim ognjištima.

„Oni koji dedovinu i očevinu svoju, sve nasleđeno prodaju – odriču se ove zemlje… Da li su svesni toga? Ne samo da su pogrešili, nego su zatvorili vrata za sve svoje potomke“, kazao je vladika Teodosije.

Foto: Radio Goraždevac

Nakon liturgije prerezan je slavski kolač koji je pripremilo manastirsko bratstvo.

Potom je u konaku pripremljena trpeza za sve prisutne vernike, među kojima su bile pomoćnice direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Milena Parlić i Jelena Stojković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.