Prijava protiv Veljka Odalovića za navodnu odgovornost za ratne zločine na KiM

Predsednica udruženja „Zov majki“ u Đakovici Nesrete Kumnova saopštila je da je Specijalnom tužilaštvu u Prištini podnela krivičnu prijavu protiv Veljka Odalovića, jer je navodno, komandno ...
Image
Foto: Video printscreen

Predsednica udruženja „Zov majki“ u Đakovici Nesrete Kumnova saopštila je da je Specijalnom tužilaštvu u Prištini podnela krivičnu prijavu protiv Veljka Odalovića, jer je navodno, komandno odgovoran za ratne zločine na Kosovu.

Nesrete Kumnova objavila je na Fejsbuku da je podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljka Odalovića, prenose mediji na albanskom.

Veljko Odalović, koji je tokom rata na Kosovu bio na čelu Kosovskog okruga, a trenutno obavlja funkciju šefa Komisije za nestala lica Vlade Srbije, osumnjičen je da je umešan i komandno odgovoran za izvršenje ratnih zločina i zločine protiv čovečnosti“, napisala je Nesrete Kumnova, prenose mediji na albanskom.

Veljku Odaloviću, vlada Aljbina Kurtija već duže ne dozvoljava ulazak na KiM.

Priština mu je početkom godine ponovo zabranila posetu Kosovu i Metohiji, uz obrazloženje da je ranija zabrana „još na snazi“.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.