Svečlja: Policija uspostavila kontrolu nad teritorijom, troje mrtvih, neki od uhapšenih iz Civilne zaštite

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je Kosovska policija uspela da stavi pod kontrolu teritoriju u Banjskoj.
Image

On je rekao da je do sada ubijeno troje napadača, da je šestoro uhapšenih, od kojih su dvojica ranjena u uniformi, a još četvorica su uhvaćena da podržavaju akciju radio-vezom.

„Stavili smo ovu teritoriju pod kontrolu. To je učinjeno nakon nekoliko uzastopnih borbi. Imali smo žrtvu. Operaciju smo izveli bez drugih žrtava. Imamo šestoro uhapšenih, od kojih su dvojica ranjena u uniformi, a još četvoro koji su preko radijske veze podržavali operaciju. Najmanje tri ubijena napadača se identifikuju i transportuju”, rekao je prvi čovek MUP-a.

On je rekao da je policija otkrila i veliku količinu municije, eksploziva, uniformi, logistike i hrane.

„Kosovska policija je otkrila veliku količinu teškog naoružanja, eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je bila oprema za nekoliko stotina drugih napadača. Spremali su se da naruše suverenitet Kosova“, dodao je.

Svečlja kaže da neki od uhapšenih pripadaju „terorističkoj organizaciji Civilna zaštita“.

„Oni su propali zahvaljujući žrtvi i posvećenosti Kosovske policije. Ovo je teroristička grupa, jer su umešani u terorističke akte. Neki od njih su identifikovani kao deo Civilne zaštite“, rekao je Svečlja.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da se čak i hodočasnici u manastiru Banjska proveravaju kako bi se uverili da nema infiltriranih iz terorističke grupe.

„Hodočasnici se proveravaju kako bi se uverili da nema infiltriranih“, dodao je ministar Svečlja.

Gazeta Express


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.