Vlada Kosova pozdravila pismo međunarodnih zvaničnika za oštriji odnos ka Srbiji

Vlada Kosova pozdravila je pismo međunarodnih zvaničnika koji su zatražili od SAD, EU i Velike Britanije da budu oštriji prema Srbiji u vezi sa eskalacijom sukoba Beograda i Prištine.
Image
Foto: Zvanična internet stranica

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziu je u izjavi za prištinsku agenciju Telegrafi rekao da pozdravljaja pismo i da se zahvaljuje međunarodnim političarima na interesovanju za Kosovo.

„Pozdravljamo pismo i zahvaljujemo se predsednici parlamentarnog odbora za spoljne poslove Ujedinjenog Kraljevstva Ališi Kerns, senatoru Bobu Menendezu, američkim kongresmenima Toresu i Titusu, predsedniku Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Majklu Rotu i svakom od poslanika i predsednika parlamentarnih odbora za spoljnu politiku prijateljskih zemalja, uključujući i Ukrajinu, zbog njihovog interesa za Kosovo, njihove podrške za nas, ali i njihove posvećenosti da u ovom pismu istaknu uzroke i pokretače situacija na severu naše zemlje“, rekao je on.

Dodao je da Vlada Kosova ostaje posvećena potpunoj deeskalaciji situacije na severu.

„Ostajemo posvećeni potpunoj deeskalaciji situacije na severu, budni na svaki potencijal ponovne eskalacije i lojalni zakonitosti i ustavnosti“, kazao je Krieziu.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.