Vojni analitičar: „Blindirano“ vozilo u Banjskoj deluje kao „garažna“ modifikacija terenca TAM-110

Ocena analitičara.
Image

Vojni analitičar Vlade Radulović ocenio je u izjavi za N1 da je „blindirano“ vozilo koje je korišćeno u noćašnjem napadu na jedinicu Kosovske policije u selu Banjska na severu Kosova najverovatnije modifikovano terensko vozilo TAM-110.

“Na osnovu objavljenih fotografija, deluje mi da je reč o nekoj ’garažnoj’ modifikaciji vozila TAM-110. Nema nikakve reči o bilo kakvoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova ili Vojske Srbije“, istakao je Radulović.

Snimke osoba naoružanih teškim naoružanjem koji se u šest vozila bez registarskih tablica i jednim blindiranim vozilom, u maskirnim uniformama, nalaze oko i unutar manastira Banjska prikazao je na konferenciji za novinare premijer Kosova Aljbin Kurti, koji je tom prilikom ponovio teške optužbe na račun zvaničnog Beograda da je „finansirao i orkestrirao“ napad na Kosovsku policiju.

„Na fotografijama se vidi da to nisu naoružani civili niti ‘bande za krijumčarenje’, već profesionalne vojno-policijske snage koje su ušle na teritoriju Kosova. I unutar manastira i van manastira pored spoljašnjeg zida vide se blindirana kola bez tablica i teško naoružanje“, rekao je Kurti, a preneo portal KoSSev.

Podsetimo, jedan policajac je ubijen, a dvojica su povređena u napadu na jedinicu kosovske policije u nedelju rano ujutru na ulazu u selu Banjska na severu Kosova. Premijer Kosova Aljbin Kurti tvrdi da Kosovsku policiju napada najmanje 30 naoružanih profesionalaca koji se nalaze u manastiru Banjska.

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić odgovorio je na optužbe Prištine, navodeći da je Kurti „odmah prvi pojurio da optuži Srbe“, a u popodnevnim satima očekuje se obraćanje i predsednika Srbije Aleksanra Vučića.

Pročitajte još:

Predsednik Srbije se obraća javnosti u 20 časova


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.